Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Japan
Geldzaken

Terug
Kies een pagina:

De Japanse Yen is de officiële naam voor de munt in Japan. Er zijn muntjes van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 Yen. De bankbiljetten van 1.000, 5.000 en 10.000 Yen kom je veelvuldig tegen. Het bankbiljet van 2.000 Yen is veel minder in gebruik. Langzaam is dit aan het veranderen en tegenwoordig kun je in veel grotere winkels terecht met je creditcard.

Geld wisselen

In Japan hoeft je je geen zorgen te maken over hoe je aan geld komt. Pinnen is zeer gebruikelijk voor toeristen. Je kunt veelal terecht in een van de 10.000 supermarkten van de 7-Eleven. Hier staan ATM’s die je Visa, Mastercard creditcard en de gewone bankpas (maestro) accepteert. Houd er rekening mee dat de bank hiervoor kosten in rekening brengt. Om fraude met bankpassen en creditcards tegen te gaan, kun je maximaal 100.000 Yen per keer opnemen. Je krijgt dit bedrag dan in Yen uit de ATM. Je bankpas moet wel op werelddekking staan. 

Mocht er onverhoopt geen ATM in de buurt zijn, euro’s wisselen is bijna net zo makkelijk. Wij raden wel aan kleinere coupures (bijvoorbeeld €50) mee te nemen. Wellicht verstandig om je tegen verlies en diefstal van contanten te verzekeren. Aan het begin van de reis kun je op de luchthaven, of in de buurt van het hotel, vast pinnen. Het is geen slecht idee om een extra pinpas of creditcard voor noodgevallen mee te nemen.

Heb je nog Yen over bij vertrek? Op Japans internationale luchthavens wissel je de overgebleven Yen om naar Euro’s. Op de website van de luchthaven vind je de informatie waar de banken zich bevinden, voor de incheckbalies of juist bij de gates.

Fooien

In Japan is het niet gewoon om in hotels en restaurants iemand voor zijn of haar diensten fooi te geven. Deze zal in een groot aantal gevallen zelfs aan je worden teruggegeven. Ook taxichauffeurs verwachten geen fooi. In hotels en restaurants (met uitzondering van enkele internationale restaurants) wordt de fooi al in rekening verwerkt en het beste is om dat, voordat je gaat betalen, even te controleren. Het is echter wel gebruikelijk om de lokale gids een fooi te geven. En brengt een hotelmedewerker je koffer naar je kamer, dan mag je hem daar wel een fooi voor geven. Afhankelijk hoe groot en zwaar je koffer is geef je tussen de 100-250 yen.

Afdingen

Het is in Japan niet gebruikelijk om af te dingen. In grotere winkels, warenhuizen en supermarkten hanteren de verkopers vaste prijzen. Afdingen heeft dan geen zin. Een heel enkele keer misschien, bij een duurdere aankoop. Een ander verhaal is het bij een vlooienmarkt. Daar kun je wel proberen of je de prijs naar beneden kan bijstellen. Zie het vooral als een spel. Een glimlach laat de prijs meer dalen dan een geïrriteerde onderhandeling. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.