Wij investeren in verschillende duurzame energieprojecten van de South Pole; een gecertificeerd bedrijf dat op een efficiënte manier verschillende CO2-reducerende projecten in de wereld start en ondersteunt. Dit komt overigens niet alleen de natuur ten goede, maar ook de lokale bevolking. Een projectbeschrijving van de projecten lees je hieronder:
Zonne-energie in Thailand (Siam Solar Energy)
Thailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste olie-importeur in deze regio. Fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de energieopwekking in Thailand. Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.
De zonnepanelen van het Siam project in Thailand wekken per jaar gemiddeld148.477 MWh groene stroom op waar door schadelijke CO2-uitstoot vermeden wordt. In de provincies Saraburi en Kanchanaburi in het hart van Thailand waar men voornamelijk van de landbouw leeft, zijn op tien verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt. Omdat in dit gebied de zonne-intensiteit een van de hoogste van heel Thailand is, wordt er op een efficiënte manier veel schone elektriciteit opgewekt.
Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
- Het zonne-energieproject voorziet bijna 65.000 mensen in hun energiebehoefte
- Honderd nieuwe banen gecreëerd
- Jaarlijks wordt 148.477 MWh groene stroom opgewekt waardoor minder fossiele brandstof verbrand hoeft te worden
- 37 werknemers krijgen technische training
- Verbeterde lokale infrastructuur
- 487 ton CO2 per jaar vermeden dankzij de zonnepanelen
Schone kookovens in Ghana (Toyola cookstove project)
In Ghana wordt per hoofd van de bevolking het meeste houtskool van heel West-Afrika gebruikt. De houtskool die wordt gebruikt om te koken draagt niet alleen bij aan de uitstoot van CO2, maar ook aan luchtvervuiling binnenshuis. Daarnaast veroorzaakt de houtkap voor de productie van houtskool ontbossing en woestijn vorming. De snelheid waarmee de ontbossing van het regenwoud in Ghana plaatsvindt is een van de hoogste ter wereld.
De Toyola kookovens zijn zuiniger en schoner dankzij een metalen voering, waardoor ze bijdragen aan een gezondere leefomgeving en minder houtkap. Dankzij het ondersteunen van dit project kunnen de efficiënter brandende kookovens lokaal geproduceerd en tegen een lagere prijs verkocht worden. Hierdoor hebben ook armere families de mogelijkheid om een schone kookoven aan te schaffen. Omdat de huishoudensgeld besparen vanwege de verminderde uitgaven aan houtskool, verdienen ze hun geïnvesteerde geld vaak al binnen zes maanden terug.
Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
- Gemiddeld geven huishoudens 50% minder geld uit aan houtskool sinds ze de Toyola kookoven gebruiken en kunnen zo meer geld sparen
- Betere luchtkwaliteit en minder luchtwegeninfecties een oogproblemen bij vrouwen en kinderen door 80% reductie van rookontwikkeling tijdens het koken
- Meer tijd voor vrouwen voor hun eigen ontwikkeling omdat er op de schone kookovens sneller gekookt kan worden
- 300 lokale banen gecreëerd voor de productie, distributie en verkoop van de kookovens, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale economie en werkgelegenheid
- Minder ontbossing dankzij de verminderde vraag naar houtskool
- Hergebruik van metaalresten die overblijven bij bouwprojecten
- Ruim 200.000 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden dankzij het gebruik van de schone kookovens
Windkracht in Taiwan (Guanyin wind project)
Taiwan is bijna volledig afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstof, die voor ongeveer 98% van de energievoorziening in het landverantwoordelijk zijn. Daarom is er een grote behoefte aan schone energie die lokaal geproduceerd wordt.
Het Guanyin wind project aan de noordwestkust van Taiwan wekt op een duurzame manier schone energie op, waardoor er minder brandstoffen geïmporteerd en verbrand hoeven te worden. Het project bestaat uit 19 moderne windturbines met een totaal vermogen van 43,7 MW en levert groene stroom aanmeer dan 30.000 huishoudens.
Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
- 142.000 MWh schone stroom per jaar
- 13 nieuwe permanente banen gecreëerd
- Bijna honderd tijdelijke banen gecreëerd tijdens de bouw van het windmolenpark
- Ondersteuning van milieuactiviteiten zoals het opruimen van stranden
- 50 kinderen profiteren van speciale schoolprojecten en er worden beurzen aan studenten uitgereikt
- Overdracht ven kennis naar de lokale bevolking
- Er hoeven minder fossiele brandstoffen te worden geïmporteerd, die meestal per tankerschip worden aangeleverd wat met de nodige risico’s gepaard gaat
- Gemiddeld 110.293 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden door het vervangen van fossiele energie door schone windenergie